Childhood Memories & Happiness

I was scrolling my phone gallery just before I came here and wrote you this. My real intention was to keep my phone storage free from all the unnecessary medias that loaded up space; from a dozen of group Whatsapp sharing photo of notes and assignments.

I bumped to some of my childhood photos. Which at that time all I know is playing with legos that I successfully persuaded my mom to buy it for me; through crying while stomping my tiny legs and only stop when she agreed to buy it for me. How guilty I'm feeling now because I made her bought me two set of legos (instead of one) and a few days later the legos were all over our house. 

I also never get bored of watching Toy Story and A Bug's Life all over again through our tape video player. I did have had the toys of each of these two animation's main character. It was an exciting feeling to reminisce the past; when I'm a kid and got no commitments on life, playing all the time. 


This photo was probably taken when I was just a few months (need to ask my mom how months old I was in this photo) got to see the world and had to taste what it felt like to breathe the air.


This is me when I was 4 years old (I think) and having a good time with my two buddies. I don't really named them, but I really love to play with them. It's not like I do not have friends or what, but they are the most I spent time with. The age gap between my brother and I (he's 4th and I'm 5th) is 6 years and he was busy with his school stuffs and friends. Made me to have these two buddies to company me and spending time together. 

Unbelievably, I still got them till today! We did some cleaning in our store room and I noticed that they have been there for ages. They're still in good condition and now they were passed to my niece and nephews. 


This is on my oldest sister graduation day, the most time I can't barely remembered and all I do is felt exhausted (when I got to wake up so early in the morning and spent a whole day at the convocation). In front of me in the picture is my youngest sister, she's fairer when she was a kid than now LOL. I was in standard 1/2 (I think) the moment this photo was taken.

No matter what happen in life, being a kid was an indelible experience for each of us. It makes what we are today; attitudes and personalities. We were in our unspoiled innocence and curiosity where we start to figure out almost everything. 

But why kids are always happy? Because kids tend to forget and move on, making their life stress-free. Kids are more open to express their feeling; crying and get angry, especially when their wants aren't met. They have limited wants and are easily satisfied and this is the crucial reason why they are almost always happy.

As we grow older we think that things are changing, we got so much to catch up with life. But I believe it depends on how we look our life is. We should always think and look on the positive side. Learn to look more on the bright colors instead of the dull ones.

We were once a kid and we've been through it all to be an adult we are today. We've grown up, but still missing and lack of happiness. We forgot how to be the happy kid we used to be. But life is an on going process that offer you to change for better whenever you want.

How to stay happy? Appreciating and enjoying what we have and lower down our expectations might be some of the ways. It is depends on how will make you happy. We know ourselves better. And honestly, kids can teach us a lot; especially happiness. 

And I want you to know that happiness is always come from the littlest things.

Stay happy and be happy, always!

#PositiveVibes

Share: 9

Jom Sambung Belajar Di Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Hi selamat petang semua! Macam mana dengan result SPM? Dapat semua A ke? Dapat semua B? Ke tak ambik SPM lagi? HAHAHA bagi yang tak ambik boleh baca semula entry kali ni pada tahun depan atau tak kisahlah bila-bila korang nak baca.

Sebelum Abang (ehemm-ehem abanglah sebab entry ni special untuk adik-adik spm 2015) nak kongsi pasal Universiti Malaysia Pahang (UMP)mehh sini nak bagi nasihat sikit. 


Bagi sesiapa yang dapat keputusan cemerlang dalam SPM tu diucapkan tahniah dan teruskan lagi kejayaan anda di masa hadapan. Tetapi cuma satu kita hidup jangan terlalu cepat berpuas hati sebaliknya kena sentiasa gandakan usaha kita sebab hidup ni bukan makin senang tapi makin berliku-liku jadi elok-elok jangan sampai terkucil. Cewahhh!


Buat yang kurang bernasib baik dan tak dapat keputusan macam yang diinginkan jangan terus bersedih jadikan keputusan yang korang dapat tu sebagai pembakar semangat untuk terus berjaya di masa hadapan. Takkan kita nak terus hidup di bawah kan? Ingat hidup kita ni berputar macam roda tapi kunci untuk kita naik ke atas tu adalah usaha, so boleh usaha lagi lepas ni :)


So sekarang Abang (rasa tak selesa pulak dengan gelaran ni :')) merupakan pelajar tahun satu semester dua (freshie lagi kot) bagi kursus Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia di Universiti Malaysia Pahang (UMP) nak share sikit berkenaan UMP. Yelah sedih jugak dulu masa baru nak masuk UMP buat research dekat internet hampehh apa pun tak ada. Jadi untuk memastikan korang tak rasa macam mana yang abang rasa, pehh entry ni solusinya. Cewahhh sekali lagi. HAHAHA.


Jadi baiklah mari kita mulakan sebelum aku mengarut lagi.

Tapi sebelum itu abang nak korang semua tahu bahawa UMP ini mempunyai dua buah kampus iaitu, Kampus Gambang dan Kampus Pekan (Pekan sekarang ni merupakan kampus induk mengantikan Gambang)

Senarai Fakulti di UMP:

1) Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik (Pekan)
- Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Elektronik)
- Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Sistem Kuasa)
- Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Kawalan & Instrumentasi)
- Diploma Kejuruteraan Elektrik (Elektronik Industri)

2) Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (Pekan)

- Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal
- Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal & Kejuruteraan Automotif
- Diploma Kejuruteraan Mekanikal

3) Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (Gambang)

- Sarjana Muda Kejuruteraan Awam
- Diploma Kejurteraan Awam

4) Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (Gambang)

- Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia (bermula batch 2015 dah tak ada major)
- Diploma Kejuruteraan Kimia 

5) Fakulti Sains & Teknologi Industri (Gambang)
- Sarjana Muda Sains Gunaan (Kepujian) Kimia Industri
- Sarjana Muda Sains Gunaan (Kepujian) Bioteknologi Industri
- Sarjana Muda Sains Gunaan (Kepujian) Teknologi Bahan

6) Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (Gambang)
- Sarjana Muda Sains Komputer (Kepujian) Kejuruteraan Perisian
- Sarjana Muda Sains Komputer Sistem Komputer & Rangkaian
- Sarjana Muda Sains Komputer Teknologi Grafik & Multimedia
- Diploma Sains Komputer

7) Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (Pekan)

- Sarjana Muda Kejuruteraan Pembuatan
- Sarjana Muda Kejuruteraan Mekatronik
- Sarjana Muda Kejuruteraan Mekatronik (Twinning Programme dengan Universiti di German)

8) Fakulti Teknologi Jabatan Pengurusan Teknologi (Gambang)

- Sarjana Muda Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (Kepujian)
- Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Industri (Kepujian)
- Sarjana Muda Pengurusan Projek (Kepujian)

p/s: Kursus dan kampus adalah semasa sebarang perpindahan kampus akan diberitahu kelak.


Untuk maklumat lanjut dan prospektus prasiswazah setiap program yang ditawarkan di UMP boleh rujuk di sini: http://bpa.ump.edu.my/index.php/maklumat-akademik/program-yang-ditawarkan.html


Logo Universiti Malaysia Pahang



 

Gambar Kampus Gambang







A post shared by UMP Malaysia (@umpmalaysia) on



Gambar Kampus Pekan







*This post was written back in 2015*
Share: 4

7 Sebab Trivago Malaysia Laman Banding Hotel Terbaik


Apa Itu Trivago Malaysia?

Trivago MY merupakan laman pembanding harga hotel termurah yang membantu anda untuk membuat pilihan hotel pada harga yang terbaik. Trivago MY membandingkan harga dari lebih 200 laman-laman tempahan hotel popular seluruh dunia seperti Expedia, Booking.com, Agoda dan banyak lagi.

Ini adalah video menerangkan fungsi Trivago MY bagi memudahkan anda:





Kenapa anda harus mencuba Trivago MY?


1) Dengan menggunakan Trivago MY ada dapat menjimatkan masa mencari hotel bagi percutian anda pada kadar terbaik. Trivago MY memudahkan anda dengan membanding dan mencari hotel carian anda dari pelbagai laman web tempahan hotel.

2) Anda dapat jimat lebih dari 35% dari harga asal dengan menggunakan Trivago MY berbanding membuat tempahan secara terus kepada hotel yang anda inginkan.

3) Percuma! Anda boleh mengunakan khidmat Trivago MY tanpa perlu daftar sebagai ahli dan sekaligus menjimatkan masa. Trivago MY akan bertindak membantu anda sebagai enjin carian hotel yang paling berkesan.

4) Trivago MY merupakan laman enjin carian hotel yang tepat sekiranya anda sedang membuat research hotel bagi percutian anda seterusnya.

5) Trivago MY merupakan laman web paling berinformatif bagi tempahan hotel. Trivago MY menghidangkan anda dengan lebih 82 juta reviu hotel di seluruh dunia dan lebih 14 juta gambar-gambar aset hotel untuk anda lakukan perbandingan.

6) Trivago MY juga menyediakan nama hotel, lokasi, rating purata pengguna hingga 6 jenis  harga untuk anda lakukan perbandingan.

7) Fungsi Price Alerts di laman Trivago MY memberikan anda notifikasi pada perubahan harga hotel yang anda inginkan bagi memberikan anda kadar hotel pada harga yang terbaik.


JIMAT DUIT DAN JIMAT MASA DI TRIVAGO MY!


Share: 0

Shopback's Birthday & My Birthday Wishlist

HAPPY BIRTHDAY SHOPBACK!

shopback cashback birthday celebration

It's such an honor to be with Shopback for almost two years. And FYI, the last 22nd February was Shopback Malaysia 2nd Birthday! It's young and yet very generous since it wants to make my wish come true!

Ohh BTW have you guys heard anything about Shopback before? If you did not you can read up to this whole post because I am going to tell you everything about Shopback and let you know how knowing it could benefit you!

And if you want to read about Shopback in Bahasa Melayu you can check out this link, I have written about Shopback in Malay earlier: Earn Money While Shop Online. 

While to those who did hear about what Shopback is, you can share this post to those friends whose still don't know! Don't you know that sharing is caring xD 
*scroll till the end of this post for sharing buttons*

Just before that, I want to share with you guys my amaaazingg wishlist that I really want to have! And through these 5 items, it can give you guys an idea of how Shopback works.


1) Canon Camera IXUS 125 HS




camera canon best quality cheaper

A camera is a blogger's best friend; it helps to produce good quality medias and implicitly boost up the attraction of the whole post to the readers. I've been eyeing this camera for a long time. And to me, it makes a good camera in total even though it is a compact handy camera; portable and lightweight. This camera is still possible to take good photos in low light and also the angle lens is about 21.5mm wide. And these two are the things that make a camera, a good camera!

So how you could benefit while buying this camera?


TIPS 1:

With Shopback it offers you a cashback for everything you buy at the merchant. And each merchant offers a different percent (%) of cashback for different categories of items. 


dapat duit shopping online
LAZADA's Cashback Tiers

camera canon murah online lazada

For example, this camera I've been eyeing is sold at the LAZADA merchant. Based on the LAZADA's Cashback tier earlier, it gives 3.5% of cashback for electronics item for a new customer. So what's next? Do the math!


3.5/100 x RM799 = RM27.965 

The new customer of LAZADA could save RM27.965 from the total price!

2. FOSSIL Grant Mechanical Blue Watch


jam fossil murah online kualiti bagus
I'm an avid collector of Fossil watches. I love its elegant design and durability. Currently, I have two Fossil watches and its easy-to-match-leather-color makes it preferable to wear along with any outfit; casual or formal. 

So how you could benefit while buying this watch?  

jam fossil murah online kualiti bagus

CASHBACK! That's correct.

This watch is sold also at the LAZADA merchant, and it is fall in the non-electronic categories which offers 8% cashback! So how much you could save?

8/100 x RM791.10 = RM63.288

TIPS 2:

To save more, shop at the highest cashback rate merchant such as LAZADA, ZALORA, Booking.com and much more!

3. 2 x Trip To Langkawi 3D2N


You always need a meditation time after been through a lot in your daily life. And a trip to Langkawi would be perfect for me. Just need a few days as an escape to busy and chaotic life to enjoy some views and having a relaxation time. So that I'll be refresh and feel recharge!

And if you're looking for a great package of flight + hotel, AirAsiaGo is the place that you should go! Luckily it is one of the Shopback's merchants which mean you could save while going for a holiday! How?

trip ke langkawi air asia murah

Based on the cashback tier of AirAsiaGo (you can refer on Shopback's website), it offers 2.5% of cashback for packages; flights + hotel:

2.5/100 x RM696.58 = RM17.4145

TIPS 3:

There are many merchants for travel categories, you can search and compare the cashback percent and choose the highest one. The highest the cashback rate, the more you save!

4. New Balance 1260 Running Shoes



I always go to New Balance if I want to look for good quality sports shoes at reasonable price. And since nowadays, marathon and many more run have become a trend among Malaysians why not I go and get a pair of running shoes. So that I can use it if I happened to enter any running competition or marathon.

kasut sukan new balance murah online

Zalora offers this 1260 New Balance Running Shoes at RM542.42 and buying it through Shopback could save some money. Zalora gives 9% cashback for a new customer, so how much you could save?

9/100 x RM542.42 = RM48.8178

TIPS 4:

Fashions category items usually have the highest cashback rate among the other categories.

5. Kanken Classic Backpack


beg kuning kanken murah di lazada dan zalora

This bag is becoming a trend nowadays in Malaysia, it come with a lot of amazing colors and my favorite one is yellow. The design of the backpack is purposely to help with back problems of its user. And this backpack is originated from Sweden. It is already launched in Sweden since 1978!

Through Zalora's 9% of cashback, how much you could save?

9/100 x RM389 = RM35.01

TIPS 5:

Refer friends to get more bonus while earn together!

This is a video explained about Shopback and how it works for your reference:


To conclude, there are only 4 simple steps to start earn with Shopback:

cara dapat duit guna shopback

As a testimonial, this is a screenshot of my account in Shopback:

semak baki cashback cara

Up to this day, I have earned RM40.72 with Shopback and already cashout RM21.17 to my bank account. There is still some balance pending before it can be redeemable.

So wait no more! Sign up as Shopback member and earn while you shop online. You can click the photo below or any Shopback word in this post to get directed to Shopback website!

sign up shopback

Be a smart online shopper!


Share: 2

Hantar Karya Ke Cukaria #bukufixi

CUKARIA

Menulis merupakan satu aktiviti yang paling menyenangkan bagi aku. Minat untuk menulis dan menjadi penulis ini timbul sejak aku masih di sekolah rendah. Dulu masa di sekolah rendah juga aku ada tulis cerita dalam buku tulis. Tapi tak cukup berani untuk bagi sesiapa pun baca. 

Dan tak lupa bila aku sanggup simpan duit belanja harian untuk beli siri novel penyiasatan yang masa tu pada harga tiga ringgit. Tiga ringgit masa itu dah dikira mahal untuk aku. Mana tak belanja sekolah pun dua ringgit je. Jadi nak dapatkan novel tu aku sanggup berjimat. Entah kenapa masa jadi kanak-kanak kita lebih gigih kerja kuat untuk dapatkan sesuatu yang kita mahukan. Tak kenal erti putus asa. 

Bahasa melayu merupakan subjek kegemaran aku. Siap jadi mentor lagi pada kawan-kawan. Dan tak ada yang paling bangga selain tengok kawan-kawan mentee dulu dapat keputusan baik untuk bahasa melayu. Kiranya aku dah berjaya membantu selain usaha mereka sendiri! 

Dan dalam sebulan yang lepas aku ada terpandangkan satu tweet tentang Cukaria.

CUKARIA ialah laman web Malaysia yang dilancarkan pada 4 Januari 2017. Ia bertujuan untuk menerbitkan cerpen baru dalam Bahasa Melayu setiap hari Isnin, Rabu & Jumaat.


Terus aku terdetik untuk cuba nasib. Dan aku terus hantar satu karya aku ke Cukaria. Aku tak berharap pun untuk karya aku disiarkan di laman Cukaria. Mana tidak bila rata-rata cerpen yang dah di siarkan semuanya dari penulis FIXI yang dah terbitkan satu dua atau lebih novel.

Selepas hampir sebulan lebih tunggu, email dari Cukaria sendiri datang. Karya aku dipilih untuk disiarkan di Cukaria. Dan sebagai ganjaran aku dapat RM100 voucher untuk digunakan di kedai FIXI. 

Jadi jemputlah singgah untuk baca karya aku di Cukaria:

AKU MENCARI CINTA - SYAKIR SALLEH



Antara ilustrasi oleh Gayathiri Gengatharan bagi cerpen aku di Cukaria: 





Bagi sesiapa yang berminat untuk menghantar karya ke Cukaria ini adalah syarat yang mereka kenakan:


  • Sekitar 1,000 - 3,000 perkataan.
  • Dalam Bahasa Melayu, tapi penggunaan bahasa lain secara minima dibenarkan.
  • Hantar sebagai attachment Word. Gunalah font dan spacing apa yang anda mahu, selagi dapat dibaca.
  • Karya tidak diciplak dan tidak pernah diterbitkan di mana-mana. Hakcipta tetap milik penulis.
  • Keutamaan diberi kepada karya yang menyentuh tentang “isu semasa” tapi tidak perlu secara terus-terang. 
  • Umur, tempat lahir dan tempat tinggal penulis tidak relevan.
Dan emailkan karya anda ke: cukariaonline@gmail.com

Selamat mencuba! xD
Share: 6

Being Arrogant & 11 Questions - The Sunshine Blogger Award

being arrogant sexy guys hot
Source

Thank you, Hanis Amanina for tagging me for The Sunshine Blogger Award. It is such an honour to be tagged, yeahh you know that finally someone has realize my existance in the blogosphere. And if some of my posts benefit you, I'm glad to know.

For this post I don't think that I want to nominate other bloggers since my blogging circle is not that big and most of them have been tagged by other bloggers. So to be clear, I only want to respond to the questions that Hanis Amanina have set up for me to answer.

So there 11 questions in total and it was a big relieve for me when I first read the question on her post. There is no sketch-my-photo-kind-of-question! I'm so happy because I just don't know how to sketch well and I'm afraid that the sketch will end up turned to be something else LOL.

Here are the questions:

1. What is the first impression you always get? 

People always tell me that the first thing come up in their mind when they see me is arrogant and not a friendly-type-of-person.

2. Is it true? And do you like the impression?

Obviously it is not true. Like I maybe looks arrogant (it's my face that I can't change) but if you get to know me in person I bet your opinion about me will change to 180 degree. And who does go around being friendly and talk to strangers, maybe there are some people do but that's not me. I tend to not get over someone's else business but instead I'm focussing more on myself; I can say it is as self-centered in a positive way. And trust me there is no person in this world like to be assumed in negative way. So NO, I don't like the impression. I want people to look at me with more positive impression and to feel like I'm approachable, it maybe takes time for me to get along with new people but I will work it on. 

3. How do you react to someone who keeps on talking to you about topics you are not interested in?

People always want to do good things isn't? But sometimes you need a push button to let yourself out from a situation you don't like. For me, I always smile and just shake my head as a sign of agreeing with things they say to me. I never put in more comment to the topics because I know if I do, they will go on talking about that topics which I don't have interest in. But if you can't take it anymore remember to always be good, never reject them directly and tell honestly that you're not interested with the topic of your conversation with them.

4. Do you mind to buy albums (physically / digitally) of songs you love to listen or just download them online?

I do mind when it's about money hehehe. I'm using android which I don't need to buy songs on Itunes. And for physical album I think that it is not rational anymore in this modern life, who still does hear songs through CD anymore? Simplicity is the best, Spotify is my preference xD. I can browse to all my favourite songs for free.

5. What kind of items you don't mind buying the expensive one?

Everything. I don't mind to spend more on quality items, but have to admit that not all expensive stuff is good in quality.

6. Do you jot down notes during lectures / talks or simply listen and remember?

Everytime, because I always forget everything. By jotting down notes could help me to memorise and understand better. Plus, it helps my brain to keep active and avoid me from feeling sleepy.  

7. Mountains vs beaches? And why?

This is a hard question for me to answer. Because I love mountains as much as I love beaches. Hmmm let me think! If I have to choose between these two, I would go for mountains. But why? Because I do not know how to swim, but I still love beaches hmm.

8. Do you separate your trash into categories?

No, I just throw everything in a one place without hesitate to separate them into categories. And if I do separate them is when I have to litter in a recycle bin. So it is still a yes isn't? Seldomly.

9. Do you put your phone on flight mode when charging?

Charging phone is the least thing I want to do. Why don't the battery get full by itself without have to be charged? Haihh. And of course I don't put it on flight mode when charging because I have to get notified hundreds of text on Whatsapp sent by my fans heee~ (this one is a joke, I'm no one to have fans).

10. Would you mind to share the latest picture in your phone gallery (if appropriate)?

cerpen melayu cari cinta lelaki hebat hensem

This is the latest media in my phone storage. And the interesting thing about this photo will be posted on my next post! xD

11. Do you think time-travel is good (if it will be possible in the future)?

I believe time-travel have the pros and cons. And to talk about the good side of it, I would say yes and I would like to go to the past. Because my heart is still on the past where we don't have all the gadgets and technologies so that I could enjoy life a bit more longer.

Thank you for all the questions. 

Have a nice day everyone :D 

Share: 7

Get more nice stuff in your inbox!

@syakiersalleh

Disclaimer


All posts and images are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are allowed to be used in other third-party websites without a written consent from the website owner.