19 Disember

19 Disember tahun ini masih lagi sama seperti 19 Disember yang sebelumnya. Aku andaikan ia sebagai satu putaran masa yang akan terus berulang untuk aku hargai. Tak banyak bezanya kali ini cuma bezanya emak menginjak satu lagi angka usia ke atas. Aku sedar usia memamah kudratnya untuk terus meningkat.



Saban tahun aku berharap untuk tidak rasa kecewa pada tarikh ini. Saban tahun itu juga aku gagal untuk tidak rasa kecewa. Kecewa dengan betapa penakutnya diri aku dalam menzahirkan rasa yang benar-benar aku rasakan. Anggaplah aku ini seorang yang pengecut dan cuma pentingkan diri atau mungkin sekadar tidak pandai untuk menzahirkan rasa melalui susunan kata-kata.
Mungkin, kerana bagi aku biar berjuta sekalipun perkataan yang wujud di dunia tapi masih belum cukup untuk menggambarkan rasa abstrak yang hanya datang dari hati.

Aku gemar curi lihat senyuman yang emak ukirkan saat dia membaca ucapan anak-anak yang lain di telefon. Dan entah kenapa aku berfikir teknologi juga punca yang mematikan rasa yang dulunya dizahirkan dengan lisan tapi kini dibentuk menjadi barisan ayat tanpa jiwa. Kosong, tiada nada sebagai inti yang disertakan bagi gambarkan rasa.

Dan bila difikirkan apresiasi apa yang layaknya diberikan kepada emak. Aku tergamam. Kerana aku tahu tiada apa yang diinginkan emak selain keikhlasan dari anak-anak.

Aku juga tahu bahawa waktu tidak akan berhenti berputar dan akan terus meninggalkan segalanya ke belakang. Jadi aku putuskan hari ini menjadi hari yang paling bermakna.

Selamat hari jadi emak! Biar emak dikekalkan nikmat kesihatan dan semoga setiap apa yang emak curahkan kepada kami adik-beradik mendapat ganjaran dari Dia yang Maha Pemberi. Mungkin tidak dengan harta benda di dunia tetapi dengan ganjaran lain di penamat masa. Sesungguhnya emak ialah anugerah di dunia yang tidak ternilai buat kami.

Seikhlas hati,
Anak mak.
Share: 4

I need a holidaylah! #MyTravelokaEscapade

I just can't believe that I finally made it through 14 weeks of stressful lectures, well maybe only the last two weeks can be counted as stressful; where I got THREE PROJECTS submission and uncountable of assignments that can't get done by themselves. Kudos to myself for being able to get it all done. Yehuuuu! So here I am relaxing at home to waste a few days of my study week with unproductive things.

So let's get to the point!

I NEED A HOLIDAY LAH!!!



YES, I REALLY NEED A HOLIDAY!


But firstly, I would like to thank Traveloka for conducting such an amazing contest and gives us chances to win a lot of superb prizes!! They're so cool!

So you guys must be curious where I'm going to spend my holiday right? Let me end your curiosity now! Yes I mean NOW!! 


I WANT TO TRAVEL TO TOKYO, JAPAN!!!


Why would it be Japan? Why not Korea, Hong Kong or even London?

It's because I see Tokyo, Japan as a complete package of what I need as a destination to travel.
Why not?

A bit from my journal!

Tokyo has stunning temples and shrines that can offer me good meditation and as a great escape to the chaotic and busy life in the cities. They're also great in architecture; the shapes and the unique building of the temples and shrines that could amaze you. As we know Japan is a place that rich in cultural activities; if you google it there is a long list of festivals were planned every month and guess what this is the great chance for tourist to get into Japanese cultural and experience it by themselves. There are also a lot of cute things in Japan (I don't mean the Japanese themselves even though there are CUTE! xD) where they have everything in cartoon versions.

And here is some fact about Japan that made it to the first choice as my travel destination:

"Japan acquired 1.395 Global Peace Index and the safest country in Asia and 9th in the world."

Based on WorldAtlas, Japan acquired 1.395 Global Peace Index which made it as the most safest country in Asia and the 9th in the world to be visited. Followed Japan is Singapore; the 20th safest country in the world. Only these two Asian countries were listed with another 23 Europe countries by the WorldAtlas as the safest country in the world.

For more ranking in another aspect, you guys can visit this page: Japan In The World.

HOW AM GONNA SPEND MY HOLIDAY IN TOKYO?



Some of what I wrote in my journal!


1. Temples and shrines in Tokyo.

I know this kind of mainstream among the travelers, but Japan is a country that offers you a lot of spiritual amusement place and they are the temples and shrines!

I have listed a list of amazing and eye-catching temples and shrines in Tokyo that I really want to visit. And they are; Togo Shrine, Meiji Shrine, and Sensoji Temple!

  • Togo Shrine: is dedicated to Togo Heihachiro (1848-1934), he is the legendary admiral in the Japanese Navy. 
  • Meiji Shrine: is dedicated to Emperor Meiji and his wife, and this is the well-known temple in all of Tokyo!
  • Sensoji Temple: a grandeur place at night for good photos and have a lot of stalls open around it selling traditional foods and trinket dotted. It has gorgeous pagoda and oodles oracles.
This is the Togo Shrine! I love how classic it is, the best time to visit is when the Sakura blooms.

The Meiji Shrine! WOW isn't?!


2. Natural landscapes in Tokyo.

I know it may be time-consuming to explore the natural landscape if you have a short vacation; but if I have to choose I would prefer the mother nature itself over the cities. Tokyo or wholly Japan is the best-preserved country where they take care of everything! No wonder it has been listed as the cleanest country every year! So where would I be to explore the natural landscapes in Tokyo?

  • Akigawa Gorge: +ous yes it is Akigawa gorgeous! If I could be there in the late November to December, I could experience the autumn foliage, where I could see the stunning contrast between golden yellow ginkgos and red mapples. It also has Ishifune-bashi; a vantage point or the suspension bridge that spanning across the gorge! While other nearby attractions are: Hot Spring Spa Seoto-no-Yu (it will be a good therapy absolutely) and Otake Limestone Cave. 
  • Mt Mitake: It has elevation of 929 meter and can be reached by 30 minutes of cable car journey. On the top of the mount there is a shrine and Shindai Keyaki; 600 years old tree that is figured in legends and myths. 
Akigawa Gorge, look how clear the water is!

Ishifune-bashi; imagine how many beatiful photos you can take here. What an astonishing view!


3. Arts and Museums galleries.

Since art is our only salvation from the horror of existence so why not I get to immerse myself into the art world that Tokyo can offer!

  • Nezu Museum: 5 minutes walk from Harajuku Station, Fee: 700 - 1000 yen.
  • Hara Museum of Contemporary Art: 1000 yen admission.
  • Taka Ishii Gallery: If you look for artwork about street photography.
  • Tokyo National Museum: The oldest museum and have a lot of Japanese arts and artifacts.
  • Miraikan:The national museum of emerging science and innovation.
  • The National Art Center: Near the Nogizaka Station and get discounted price for admission if you go visit another two museums; Suntory Museum and Mori Art Museum.
Miraikan that is also known as The National Museum of Emerging Science and Innovation


4. Delicious and mouth-watering foods.

So maybe this is the golden opportunity for me to try fresh sushi in Tokyo since I have been eating the one in Sushi King for years. Maybe it taste good or maybe not, I don't know. And since Japan is not an Islam country it's good to have an application named #HHWT Travel Planner App that will list for you restaurants with Halal certificate and attraction that you could try around Tokyo!

  • Shinjuku Gyoen Ramen Ouka: Ramen + bowl of rice + grilled chicken + yakitori (this a set with big portion). To get here take 8 minutes walk from Shinjuku Station.
  • Naritaya: The ramen noodles are made fresh from its factory! And you can even order through vending machine in front of the restaurant. And if you like your ramen to be spicy you can ask for chilli paste. Located at Asakusa.
  • Yakiniku Tanden (Yoyogi Branch): Nearby the Shinjuku shopping place and the set meal they offer for 4,500 yen are; salad + soup + different cut of beefs + desserts. Yummy!
  • Sushiken: Located in Asakusa where it offers freshest food to offer especially for die-hard fan of sushi like meee xD.
  • La Toque: If curious what the Japanese curry tastes like you can go have a sip of it at 4th floor in the Narita Airport Terminal 2.


Sushi in Asakusa, look how attractive the colors are!

5. Shopping while you got money!

I bet there are many to choose, Tokyo have anything that you want! Here I have listed few places to shop in Tokyo:

  • Akihabara: The traditional hub for electronics and also be the centre of geeks and their penchants for anime, manga and J-Pop culture. 
  • Kagurazaka: Have several shops selling geta (traditional wooden sandals) and drawstring purses made from lavish kimono fabric. This is a good place to buy some souveneirs.
  • Shinjuku: Here you'll find Isetan, one of Tokyo's most revered department stores and this also the place where music lovers can lose a day browsing the eight storeys of secondhand vinyl and CDs.
Absolutely there are thousand places for shopping in Japan! I can't wait to explore each of them. LOL xD

Some view in Shinjuku!

6. Get into Japanese cultures!

If I'm lucky enough I might get a chance to join the festivals that being held in Tokyo. It must be a lot of difference with what we have in Malaysia. This is also a chance for me to interact with the citizens in Tokyo. I bet this might be one-in-a-lifetime chance! So I won't let it go xD

Mitama Festival in Tokyo!
My last wish to do in Japan is cycling in Japan! It must be a great experience to cycle in a place that I have not been there before while gasping for fresh air. I know Japan have so much to offer and to list it all of course it will be a long list.

I'm now start writing a journal and maybe if Traveloka give me a chance to have my holiday in Tokyo, then it would be my opportunity to have a travel journal specifically for Tokyo, Japan?!

So for those who just heard of Traveloka; it is a website for you to find flight ticket and hotels if you're planning to go for holiday. You could give it a try!




Share: 22

5 Produk Kegemaran Dari Box Of Joy LAZADA Online Revolution.

Kalau dalam post yang lepas aku ada bagitahu dan sertakan gambar Box Of Joy daripada LAZADA; tapi bukan secara details untuk setiap produk dalam kotak istimewa tu. Jadi kali ni aku nak kongsikan apa senarai produk yang ada dalam Box Of Joy tu!


Tapi sebelum tu aku nak kongsikan dulu 5 produk kegemaran aku dalam Box Of Joy daripada LAZADA tu. Jenggg jengg jenggg!!!



5 Produk Kegemaran Dari Box Of Joy LAZADA Online Revolution

1) Beg Milo Edisi Ola Bola

Aku sekarang ni memang perlukan beg macam ni, sebab senang nak bawak balik baju bila ulang-alik naik bas KTN-KUL-KTN dari hostel ke rumah. Kebiasaannya aku cuma bawak balik bagpack je tapi sejak dah ada beg Ola Bola Milo jadi lagi senang dan tak membebankan bahu aku nak galas beg berat-berat, boleh jinjing je sekarang ni. Beg ni tak terlalu maskulin dan tak jugak feminin so sangat cool dan cantik. Jadi aku pilih beg ni untuk pilihan pertama! MUKTAMAD!

2) Nescafe White Coffee Pandan

Aku bukanlah pengemar minuman berkafein ni sangat tapi dengan perisa baru yang Nescafe perkenalkan ni buat aku tertarik nak cuba. Perisa Pandan yang macam agak rare tapi bila sekali cuba pasti rasa nak lagi. 

p/s: Mohon Nescafe hadiahkan aku selori Nescafe! Terima kasih!! HEHE.

3) Panda Bear Dari FoodPanda



Siapa je yang tak sukakan benda yang comel kan? Aku rasa patung panda dari FoodPanda ni sangatlah comel! Bukan setakat bagi patung je, siap ada lagi promo code untuk aku guna dekat aplikasi FoodPanda. Aku dah siap pasang panda tu dekat beg kanken hitam aku! Matching sangat kan :D

p/s: haritu aku dalam kereta terusha kereta orang sebelah dan ternampak ada patung panda sebijik macam yang aku dapat dari FoodPanda ni cumanya dia lagi besar hmm jeles betul mana boleh dia ada yang lagi besar dari aku punya!

4) Nestle Just Milk (Full Cream Milk)



Kaya dengan kalsium dan protein, baik untuk tulang dan jugak pertumbuhan sel sel baharu. Bagi jelah apa-apa perisa dan apa-apa sekalipun produk dari Nestle, semuanya aku suka! Sedap susu ni boleh cecah dengan biskut!

5) L'oreal Paris Professionnel Dual Stylers 



Ada tiga jenis Dual Stylers yang aku dapat; sleek & swing, liss & pump-up dan bouncy & tender. Aku suka sangat produk-produk rambut dari L'oreal ni sebab sangat berkesan dan bagus untuk rambut. Kesuburan rambut pun penting tau untuk di jaga!

p/s: comel-comel je paket-paket dia kan, kalau dapat yang botol punya lagi seronok! Ehh demand pulak, Terima Kasih L'oreal Paris & LAZADA :* !


Selesai aku perkenalkan 5 produk kegemaran aku dalam Box Of Joy daripada LAZADA, dan ini pula adalah barang-barang lain yang jugak terdapat dalam kotak keriangan tu hehe:

1) Mi Maggi OatMee (Perisa Kari)
2) Mi Maggi Royale (Thai Seafood Tom Yam)
3) Nestle Cerelac Nutripuffs (Pisang & Strawberi)
4) Mamy Poko Baby Gentle Wipes
5) L'oreal Professionnel Mythic Oil 
6) Tefal Manual Chopper
7) Beg Kecil dan Pen dari Lactokid


3 DAYS MEGA DEALS DI LAZADA.COM.MY

Jangan lupa 12.12.2016 nanti, di mana akan berlangsungnya 3 DAYS MEGA DEALS dari LAZADA! Masa nilah nak borong barang-barang yang dah lama dok peram dalam favourite, sebab harga diskaun yang ditawarkan melambung-lambung. Rugi kalau tak beli masa tu!

p/s: JOMLAH TUNGGU APA LAGI? MOH KITA SHOPPING DI LAZADA!!

Untuk sebarang keterangan dan maklumat lanjut boleh rujuk di laman web yang berikut:
Share: 2

Box Of Joy: LAZADA Online Revolution !

LAZADA Online Revolution kini kembali lagi!!!

Kali ni LAZADA baik hati hadiahkan aku Box Of Joy.

 Korang nak tahu tak apa yang ada dalam Box Of Joy yang aku dapat ni?
Tak apa sebelum aku tunjuk isi kotak ni aku belanja gambar kotak dulu!

Taraaa! Inilah kotak Box Of Joy!


ONLINE REVOLUTION DARI LAZADA

Online Revolution ni aku rasa kaki shopping online mesti dah tahu; iaitu di mana banyak shopping website online buat promosi besar-besaran, alaaa macam year end sale tu! Tapi bezanya secara online. Antara salah satu laman yang adakan Online Revolution ni adalah LAZADA. LAZADA menganjurkan Online Revolution ni daripada 11.11.16 - 12.12.2016; selepas kira-kira jumlah harinya adalah selama sebulan! 



"BRANDS FOR ALL"

Dengan bertemakan "Brands For All", LAZADA menawarkan berbagai-bagai tawaran menarik daripada bermacam-macam jenama dan produk untuk pengguna di Malaysia. Cari je apa yang nak, mesti ada punya dekat LAZADA, siap dapat tawaran harga diskaun lagi!

Untuk pengetahuan korang sepanjang sebulan ni LAZADA adakan promosi mengikut tema, korang boleh rujuk dalam banner bawah ni untuk maklumat lanjut:


3 DAYS MEGA DEALS DI LAZADA.COM.MY

Yang paling aku rasa paling seronok adalah masa 12.12.2016 nanti, di mana akan berlangsungnya 3 DAYS MEGA DEALS dari LAZADA! Masa nilah nak borong barang-barang yang dah lama dok peram dalam favourite, sebab harga diskaun yang ditawarkan melambung-lambung. Rugi kalau tak beli masa tu!

Ini adalah antara kandungan Box Of Joy dari LAZADA:



p/s: JOMLAH TUNGGU APA LAGI? MOH KITA SHOPPING DI LAZADA!!

Untuk sebarang keterangan dan maklumat lanjut boleh rujuk di laman web yang berikut:
Share: 2

What I Learned As A Curator of @TwtLelaki .


It was 5.17pm @ 19/11/2016 when I first received a message from the co-admin of @TwtLelaki, through the Twitter's direct message. I wasn't expecting at all to be invited by him to curate @TwtLelaki for a week. And honestly, it was a last minute invitation so I didn't ready myself and prepared much to curate. But without further ado, I just accept the challenge!

And again it was a hectic week as I tried my best to juggle my studies with lots of assignments due and workload and to spend the time to curate @TwtLelaki. But you know, I managed to go through it all!

It was a great experience actually to have a chance to curate one of the most popular twitter accounts that always opens up to discuss topic based on gender-relating and sharing knowledge. 

We know that there are pros and cons to everything and you have to take it all in order to learn and get something new from it. And I learned a lot of things from it. 

So here are what I learned throughout my curating time of @TwtLelaki:

1) Positivity In Every Action.
I know what making successful people success is because of their positivity. They always look everything in a brighter or positive side. Negativity is their rival to success. And that one splendid week I've spent curating taught me that I need to stay positive in whatever situation I'm in. You can't just give up like that. Plus, you always have to end things you've started. Don't just leave it there but finish it with efforts needed.

2) Don't stereotypes.
During the period, I've opened some topic that is likely to be generalized by followers. I know each of us is unique in our own way. So to generalize people over something is a nonsense. Because things that a group of people does might not be the things that other people do. Some external factors; like how we were raised up, the environment we live in and common sense in individual are the things that must be taken into account. As this contribute to the formation of our inner self. Thus, to say everyone is the same (generalizing) is ridiculous. 

Never stereotype people!

3) Don't Be Lazy to Read.
One of the thing that I observed during my curating time, especially when I open a discussion is people are too lazy to read. Some people just come up and shoot me with hates and negative comments without knowing the whole idea of what I'm saying. 

So don't be lazy to read and please get the whole idea correct first before you simply giving responses to people. Because sometimes your words matter much to some people. Be sensible as well in giving responses. If you're going to say something bad, you better keep it to yourself. Don't ruin people with your negativity.

4) Manners, manners, and manners.
No matter who you are, manners always what people see in you. You have no right to say bad things to people. Because everyone has their own values. So do respect and earn respect. 

It's okay if you want to correct people, but please put it in a constructive word instead of hates. Don't make people get offended with your words.

There are a lot actually to be written, but due to time constraints and workload that I have to finish, I think that's all for now.

*Maybe I'll add some more points soon*

Just before that, I love to share a quote that I used to share with @TwtLelaki's followers during my curating period.

"You don't have to be wise all the time, but all the time you have to be kind."

Or

"You don't have to be kind all the time, but all the time you have to be wise."

I don't want to put any final words for these two quotes because for me it is flexible and depending on your situation. Choose and get something from it.

Till then.

Share: 2

Get more nice stuff in your inbox!

@syakiersalleh

Disclaimer


All posts and images are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are allowed to be used in other third-party websites without a written consent from the website owner.