And I Still Remember.

I still remember about you. You're the least thing I want to forget.
It's been a hectic week till I read your texts. A feeling like being sucked away suddenly gets into my guts. Perhaps it wasn't my soul.
I wasn't made of glass. But those scratches you've made of me is still clearly seen on the wall of my glass heart. Do you know who can fix these scratches? Mend this or make me a new one.
Silly 16 years old of me always thought that leaving you behind would be like a nightmare brought to life. It wasn't clear what I have to do, only to make you stay. Like walking down an empty tunnel without a hint of light, not knowing where it will end. Eternal darkness, complete silence and eery coldness surrounding my lonely body and soul.
A flashback of memories we had looping inside my head. Confusing my heart to tell myself not to think with my consciences.
That night is full of silences and feels like far-off to end. How I wish we had more conversations just like how my inner soul want to scream at you.
You're still the same stranger I used to know four years ago. But today as a stranger with some achievements. I don't know I should be proud or not, because I still remember about you, and how bad you made me feel back in years before.
I realized that there are more to the world than to find love. There are more to love than to find one. And ultimately, there are more to the one than them being your soulmate.
The chains confining my heart have been broken, but not my heart itself.
For my own sanity, when we were together, I thought myself as a redundant poem. The kind that people would stop reading even before the first comma. However, I had no commas, as I always waiting for you to end all the unpleasant ache.
I still remember your chuckles, laughs and every little thing about you. Perhaps I didn't miss them at all.
And I still remember how heartless you were that day, crumpling those hopes of mine and walking away. 
I still remember. 
And I will not forget.
03:25AM 10/23/2016
Share: 10

Oktober Tanpa Identiti



Assalamualaikum,

Hi readers (kalaulah ada yang sudi baca), rasanya dah lama sangat aku tak menulis tentang diri sendiri dekat blog tersayang ni. Blog ni pulak dalam masa berbelas hari lagi akan expired domain dia. Aku ingatkan nak renew (kemain renew padahal bukan selalu update pon) kelmarin tapi ada masalah sikit dengan kad debit aku. So, renewal domain tergendala :( ini sangat menyedihkan.

Dah setahun jugak blog aku dengan nama lakiterok.com ni wujud. Setahun pon masih suam-suam kuku lagi sebab jarang benorr aku nak update. Ranking Alexa pun terus hanyut di lautan pasifik sampai tak jumpa-jumpa dah sama macam MH370.

Aku sebenarnya rindu nak menulis sebagai anonymous tanpa identiti. So that ruang lingkup topik yang aku nak ceritakan dekat blog sangat luas dan tak payah pening nak kisah siapa yang baca blog aku. Mungkin ini jugak punca aku jarang update blog. Aku fikir bakat aku nak cari idea menulis pon dah makin terhakis dan silap-silap tak lama lagi terus pupus dalam diri aku. 

Entahlah nasib. Minggu depan test pon dah mula. Aku ada tiga test, dua due assignment, dan satu quiz yang nak kena hadap. Guys doakan aku dipermudahkan nak hadap minggu stress ni ok? Dan tak lupa yang paling best 21 October nanti dah mula cuti mid semester - seminggu. Untuk mengelakkan kehabisan tiket, awal tadi lagi aku dah beli siap-siap!


Beralih ke kisah cinta pulak, tahniah sebab aku masih berjaya mengekalkan status solo (dah berabad lamanya) dan masih tak terfikir lagi to belong to someone. Bukan langsung tak ada rasa, tapi aku fikir kalau aku ada that kind of special relationship, it won't make me free. Aku tak bebas nak buat apa yang aku suka (entah apalah yang aku nak buat ye?) plus, semenjak umur dah bukan belasan ni buat aku lebih prefer real conversation instead of texting.

My biggest fear is aku rasa takut if I am not good enough for her. And those insecurities yang buatkan aku fikir banyak kali before going deeper into any relationship with girls. Aku selesa dengan aku yang sekarang. Walaupun kadang-kadang otak selalu rasa yang aku betul-betul nakkan a stable relationship but when I think back on "how clingy a woman can be" benda tu terus batalkan niat aku. I have those experiences, I can tell though.

Untuk apa yang betul-betul aku nakkan sekarang adalah pertamanya tentu-tentulah to excel in study. Keduanya, kawan-kawan yang sekepala dan setia (berkawan pon kena setia OK!). Ketiganya, nikmat kesihatan dan ketetapan iman dalam diri aku (belakangan ni aku asyik sihat tak sihat je). Dan yang terakhir, untuk aku cari diri aku yang sebenar yang masih samar-samar.

Itu jelah yang aku rasa setakat ini.



Kalaulah hidup ini bukan untuk kepuasan, kenapa wujudnya rasa puas itu.

Share: 5

Dapat Duit Bila Shopping Online?

Zaman sekarang orang lagi suka buat pembelian dari dalam talian. Lazada, Zalora, FashionValet, Sephora, Hermo yang kalau aku nak senaraikan satu-satu memang takkan habis. Terdapat banyakkk sangat laman-laman web yang menjadi kegilaan orang sekarang untuk shopping. Ni semua gara-gara promotion discounts yang ditawarkan dan efisiennya berbelanja secara online. AWAS! Jangan sampai ketagih sudah! HAHA.


BETUL KE BERBELANJA ONLINE NI MENGGUNTUNGKAN?

YA! Ada banyak manfaat bila berbelanja online ni sebenarnya dan sememangnya menjimatkan. Ada satu cara yang dipanggil SHOPBACK? Tahu apa itu SHOPBACK? Iaitu dimana kita akan mendapat pulangan wang apabila kita berbelanja secara online. Seronokkan? Lagi banyak berbelanja, lagi banyak pulangan wang yang kita dapat.

Macam menabung sambil berbelanja gitu! 

SHOPBACK ITU APA?

Shopback merupakan satu laman web yang direka khas untuk memberikan keuntungan kepada penggunanya. Menerusi shopback korang akan dapat banyak tawaran hebat yang membolehkan korang berjimat dan pada masa yang sama menabung. Cara-caranya sangat mudah!

1) Klik atau pilih mana-mana gudang online yang korang nak berbelanja menerusi laman shopback, dan kemudiannya shopback akan bawa korang ke laman tersebut.
2) Lakukan pembelian dan pembayaran.
3) Shopback akan sahkan pembelian korang dan tupp tuppp duit dah masuk dalam akaun.

Hanya 3 cara mudah ini sahaja yang diperlukan. Mudahkan?

Bagi yang masih kurang faham, mehh sini aku ada sediakan carta alir yang akan bantu korang untuk menggunakan Shopback!






Setiap cashback yang diberikan adalah berdasarkan peratus (%) yang ditetapkan oleh shopback. Untuk gambaran yang lebih mudah korang boleh lihat gambar di bawah:



Duit dah masuk? Apalagi jomlah cashout sekarang. Di Shopback korang boleh cashout kepada pelbagai jenis akaun bank. Antaranya adalah seperti di bawah:




Klik gambar untuk mendaftar!

SELAMAT MENCUBA!

Share: 0

Get more nice stuff in your inbox!

@syakiersalleh

Disclaimer


All posts and images are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are allowed to be used in other third-party websites without a written consent from the website owner.