Rahsia Jana Duit Mudah Sebagai Pelajar

12:49 PM


Alhamdulillah dalam bulan Ramadan bulan barakah kali ni aku nak share satu rahsia yang kejap lagi akan jadi tak rahsia untuk korang semua tahu. Dan yang pastinya apa yang aku nak sharekan ni betul-betul menjadi sebab aku pun dah cuba. Mestilah sebelum kita nak rekomenkan dekat orang kita kena cuba dulu! 

Biasanya kehidupan sebagai pelajar ni yang aku rasa sebab aku sendiri pun student jugak akan banyak habiskan masa depan laptop dan internet. Dengan internet yang jadi keperluan asas kita sebagai student untuk siapkan segala macam assignment kuiz online dan sebagainya tahu tak kita boleh dapat duit sampingan dengan mudah. Nak tahu macam mana? Meh aku story sikit.

Mungkin ada setengah dari korang pernah dengar tentang Paid To Click program atau nak lagi ringkas kebiasaannya orang panggil laman PTC! Apa itu PTC? Secara ringkas, Paid To Click atau PTC merupakan "orang tengah" di antara pengiklan dan pengguna; di mana pengiklan membayar untuk memaparkan iklan mereka di laman web PTC, manakala sebahagian daripada bayaran ini digunakan untuk membayar pengguna yang klik atau melihat iklan tersebut. Laman web PTC ini aku cadangkan memang medium yang sesuai lagi-lagi untuk golongan pelajar macam aku untuk cari duit sampingan dengan mudah secara online, mudah dan menguntungkan tanpa perlu keluarkan modal sesen pon!

Okay sekarang korang dah faham apa itu PTC kan? Sekarang aku nak kongsikan pulak cerita macam mana aku buat duit dari program PTC ni.

JANA PENDAPATAN MELALUI PROGRAM PTC


Nak cari duit secara online ni memang mudah bahkan tetapi kena tahu medium yang betul. Haaa! Apa itu CLIXSENSE? Clixsense nilah rahsia aku jana pendapatan secara online! Mudah sangat jana duit menerusi Clixsense ni tapi sebelum aku cerita caranya nak buat duit guna clixsense aku nak bagitau apa tu clixsense.

Clixsense merupakan sebuah syarikat pengiklanan yang berpusat di USA. Syarikat pengiklanan Clixsense ini sudah mula beroperasi dari tahun 2007 lagi. Selain menyediakan khidmat pengiklanan kepada sesiapa sahaja, Clixsense juga memberi peluang kepada ahli berdaftar untuk menjana pendapatan. Ahli-ahli Clixsense yang berdaftar ini akan berpeluang untuk menjana pendapatan dengan cara yang mudah dan menyenangkan. Terdapat beberapa cara bagaimana ahli berdaftar Clixsense mampu lakukan untuk menjana pendapatan; anataranya adalah dengan mengklik iklan yang mereka paparkan, menjawab survey-survey online yang disediakan, menonton iklan atau video pendek, memuat turun aplikasi telefon pintar dan juga menyelesaikan tugasan-tugasan di ruangan tugasan.


 

Apa yang buatkan aku yakin tentang Clixsense ni pada mulanya ada dengan adanya forum khas yang disediakan dalam bahasa Melayu. Menerusi forum ini kita akan dapat berkongsi pendapat, masalah dan macam-macam lagi bersama-sama dengan ahli-ahli berdaftar Clixsense Malaysia yang lain. Kebanyakkan diorang ni sangat berpengalaman dan murah hati nak membantu. Dari aku tak tahu apa langsung tentang clixsense sampailah dah serba tahu, terima kasih sangat pada kawan-kawan Clixsense yang lain :)

TESTIMONI AHLI CLIXSENSE MALAYSIA

buat duit online pasif tanpa modal clixsense lakiterok
Antara respon newbie yang join Clixsense! 

buat duit online pasif tanpa modal clixsense lakiterok
Brade Aaroneddie ni memang sifu di Clixsense dari Malaysia banyak sangat membantu ahli-ahli lain, tengoklah earnings sebulan dia berapa? Hmm bila entah nak rajin macam dia.


VIDEO RINGKAS MENGENAI CLIXSENSE


Nahh untuk memudahkan lagi korang aku dah tempelkan sekali video ringkas mengenai clixsense dari Youtube. Tengok dan hadam.




Satu lagi aku nak bagitahu; Clixsense akan bayar korang dengan tukaran mata wang dollar Amerika (USD)

Macam mana nak dapat bayaran daripada Clixsense?
  • KLIK DAN MELIHAT IKLAN BERBAYAR ($0.001 - $0.02 USD) bagi setiap iklan yang dilihat.


buat duit mudah clixsense lakiterok online pasif

  • JAWAB SURVEY ONLINE / KAJI SELIDIK BERBAYAR ($0.85 - $10 USD)
buat duit mudah di clixsense lakiterok

buat duit mudah di clixsense lakiterok


  • LENGKAPKAN TUGASAN DARI CROWDFLOWER ($0.01 - $5 USD)
buat duit mudah di clixsense lakiterok

  • PELUANG MEMENANGI ($0.10 - $10 USD) DI CLIXGRID SETIAP HARI
buat duit mudah di clixsense lakiterok


buat duit mudah di clixsense lakiterok

TESTIMONI DARI AKU SENDIRI

Alhamdulillah kiranya bulan Jun ni merupakan bulan kelima aku dah join Clixsense secara tak langsungnya dan aku pun dah buat tiga kali cashout daripada clixsense ke akaun Paypal aku, mula-mula memang tak banyak sebab tak berapa faham dengan cara nak dapat income daripada Clixsense ni tapi lepas dari sehari ke sehari aku belajar sendiri dengan rujuk forum dan kawan-kawan di Clixsense makin jadi mudah untuk jana income pasif dari Clixsense ni.

Mesti korang dah muak dengar aku cakap berhabuk dari mula post ni sampai lah hujung-hujung entry ni mehh sini aku nak belanja sikit gambar bayaran daripada Clixsense kot-kot ada daripada korang yang ingat aku nak auta :')


bayaran dari clixsense buat duit lakiterok
Bayaran pertama daripada Clixsense : $8.83 USD


bayaran dari clixsense buat duit lakiterok
Bayaran kedua daripada Clixsense: $9.45 USD


bayaran daripada clixsense buat duit lakiterok
Bayaran ketiga daripada Clixsense: $11.70 USD


Screenshot daripada akaun Paypal aku. Dah 3 kali cashout dari Clixsense!

So macam mana? Aku dah kongsikan peluang yang aku sendiri dah cuba dan rasa keberkesanannya, korang bila lagi?

Mendaftar sekarang di Clixsense!


atau korang boleh klik banner di bawah atau mana-mana banner di atas!

SELAMAT MENCUBA!



You Might Also Like

9 Comments

  1. all the best. sekarang dah malas nak register iklan per click mcm nie.. adoi haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda-benda macam ni memang menguntungkan cuma kena rajin dan sabar je.

      Delete
  2. wahhh bestnya. memang dalam usd ke? XD
    boleh cuba nie :)

    ReplyDelete
  3. Ala.. kalau joint program macam nie, memang kena rajin.. baru dapat.. kalau tak memang xde la..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...Terima kasih atas perkongsian yer... Jemput ke segmen MYiDEAKiNi...

    http://www.myideakini.com/2016/12/misi-pencarian-bloglist-myideakini-2017.html

    ReplyDelete
  5. hmm so far saya byk earn dari buat survey kt clixsense ni je

    ReplyDelete
  6. dengan adenya usd yang masyuk , dapatlah tampung hidup kat Malaysia yang mana kos semakin hari semakin tinggi nie

    ReplyDelete
  7. Good info. Byk benda bole belajar dari sini. Teruskan share ilmu anda...Thanks !

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Followers

ALIRAN TRAFIK

TEST 1

Ping!