Jom Beli Domain Sendiri dengan Harga Terendah RM4.07 Sekarang!!!

12:59 AM

Dah lama berblogging?

Teringin untuk mempunyai domain sendiri?

Nak beli domain tapi takut harga mahal?

Nak tahu cara beli domain .COM serendah RM4.07 je?!

Kalau nak, boleh teruskan baca :D




Dah macam iklan berbayar pulak bila baca balik ayat dekat atas. Tidak-tidakkk ni bukan post berbayar, tapi ikhlas nak kongsi tips beli domain murah daripada GoDaddy!

1) Mula-mula sekali pergi ke laman web GoDaddy!

2) Dah bukak belum laman tu? Kalau dah korang akan nampak page macam ni:



3) So tunggu apalagi, masukkan nama domain idaman korang dan klik search domain!


4) Kalau domain korang tadi berjaya atau available korang akan dapat paparan macam ni:

Akan tertera ayat YES! YOUR DOMAIN IS AVAILABLE, BUY IT BEFORE SOMEONE ELSE DOES.

Untuk teruskan pembelian klik SELECT dan CONTINUE TO CART.




5) Lepas je korang klik Continue to Cart akan keluar macam ni:








Pastikan ketiga-tigak kotak bagi setiap Step ni ialah No, Thanks dan teruskan klik Continue to Cart!


6) Gantikan tahun langganan kepada 1 year




7) Untuk dapatkan discount melampau yang jadikan jumlah yang korang perlu bayar untuk domain baru ni HANYA RM4.07 masukkan PROMOTIONAL CODE : CJCRMN99U




Lepas dah masukkan promotional code tadi klik APPLY!

Potongan harga akan dibuat dan korang cuma perlu bayar RM4.07 sahaja untuk langganan setahun.


8) Klik Proceed to Checkout untuk teruskan pembayaran.




9) Sebelum pembayaran dibuat, pastikan korang berdaftar dulu dengan GoDaddy!




Klik Continue as New Customers dan isi butiran yang diperlukan.


10) Yang terakhir pilih cara pembayaran yang korang nak!




Lepas pembayaran dibuat korang dah boleh guna domain baru korang!!!

So tunggu apa lagi?
Jom beli domain sekarang :D

*psstt: kalau ada apa-apa yang kurang jelas boleh tanya di ruangan komen TQ :D*

You Might Also Like

3 Comments

Powered by Blogger.

Followers

ALIRAN TRAFIK

TEST 1

Ping!